বৃহস্পতিবার, ২১ নভেম্বর, ২০১৯

Τι είναι κατασκευή ιστοσελίδων?

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων αναφέρεται στο σχεδιασμό ιστότοπων που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Αναφέρεται συνήθως στις πτυχές της εμπειρίας χρήστη από την ανάπτυξη ιστοτόπου και όχι από την ανάπτυξη λογισμικού. Ο κατασκευή ιστοσελίδων επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων για προγράμματα περιήγησης για επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, από τα μέσα του 2010, ο σχεδιασμός για προγράμματα περιήγησης για κινητά και tablet έχει γίνει όλο και πιο σημαντικός.

κατασκευή ιστοσελίδων



Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων εργάζεται για την εμφάνιση, τη διάταξη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Η εμφάνιση, για παράδειγμα, σχετίζεται με τα χρώματα, τη γραμματοσειρά και τις εικόνες που χρησιμοποιούνται. Η διάταξη αναφέρεται στον τρόπο δομής και κατηγοριοποίησης των πληροφοριών. Ο καλός σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι εύκολος στη χρήση, αισθητικά ευχάριστος και ταιριάζει με την ομάδα χρηστών και το εμπορικό σήμα της ιστοσελίδας. Πολλές ιστοσελίδες έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην απλότητα, ώστε να μην εμφανίζονται ξένες πληροφορίες και λειτουργίες που θα μπορούσαν να αποσπούν ή να συγχέουν τους χρήστες. Δεδομένου ότι ο βασικός παράγων του αποτελέσματος ενός σχεδιαστή ιστού είναι ένας ιστότοπος που κερδίζει και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κοινού-στόχου, η απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνατών σημείων απογοήτευσης των χρηστών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα.

Δύο από τις πιο κοινές μεθόδους για το σχεδιασμό ιστότοπων που λειτουργούν καλά τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά είναι ανταποκριτικοί και προσαρμοστικοί σχεδιασμοί. Σε ανταποκρινόμενο σχεδιασμό, το περιεχόμενο μετακινείται δυναμικά ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. σε προσαρμοστικό σχεδιασμό, το περιεχόμενο του ιστότοπου έχει καθοριστεί σε μεγέθη διαμόρφωσης που ταιριάζουν με τα κοινά μεγέθη οθόνης. Η διατήρηση μιας διάταξης που είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής μεταξύ των συσκευών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης των χρηστών. Καθώς ο αισθαντικός σχεδιασμός μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες από αυτή την άποψη, οι σχεδιαστές πρέπει να είναι προσεκτικοί στην παραίτηση από τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο θα εμφανιστεί η δουλειά τους. Εάν είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο, καθώς μπορεί να χρειαστεί να διευρύνουν το σύνολο δεξιοτήτων τους, θα απολαμβάνουν το πλεονέκτημα του πλήρους ελέγχου του τελικού προϊόντος.

কোন মন্তব্য নেই:

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

Δέκα πράγματα Κάθε WordPress Plugin Developer πρέπει να ξέρετε

Plugins αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του γιατί αρμοδιοτήτων WordPress εκατομμύρια blogs και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Η ικανότητα ...